søndag 22. april 2012

BAT set-up 3

Set-up: 3
Dato: 21.04.2012
Klokkeslett: 14:30-15:00 (inkl paus)
Sted: Andselv, Parkeringsplassen til Scandia (?)
Vær: Sol, vind, noen få plussgrader
Hjelpehund: Kompis, Cairn Terrier, 5 år (f. 2007)
Kommentar om hjelpehund: Sist set-up vi kjørte var også mot Kompis, men siden vi ikke fikk gjort alt jeg ønsket den gangen, så kjører vi en set-up til.

Tanker før sesjonen:
- Lotta er luftet 30 min i skytefeltet i Sørskogen før vi drar. Blir sittende endel i bilen å vente siden Kalle også trenes.
- Lotta har spist frokost på formiddagen (ca 10:00)
- Bruker ikke treningsvest eller klikker, belønningsord er bra eller dyktig.
- Hovedbelønning er å få gå ifra, bonus belønning er Frolic.
- Siden sist set-up m Kompis gikk bra, så begynner vi på litt nærmere avstand denne gangen.
- Setter opp kjegler for å markere avstandet som ingen av oss skal passere.
- Skal huske på å ikke gå tilbake til markeringspunkt hvis Kompis står i frys.

Plan for dagen:
1) Lotta skal stå mest i ro, mens det er Kompis som jobber mot. Per-Eirik sitter på stol og filmer ikke langt fra vårt markeringspunkt. Torbjørn står bak oss og filmer Kompis.
2) Parallellgåing på parkeringsplassen med god avstand mellom hundene.

Refleksjoner etter treningen:
Det gikk mye fortere denne gangen før hundene til å nærme seg hverandre. Vi hadde markert en avstand på ca 7 meter som var sikkerhetssone som ingen av oss sku gå over, hvilket fungerte veldig bra. Var også mer obs på å ikke gå mot Kompis hvis han stod i frys og såg på Lotta, slik at vi sku slippe ev reaksjoner. Ingen negativ reaksjoner på noen av hundene (unntatt litt leke invitasjoner med hopp :-)) hvilket er bra :-)

Parallellgåingen gikk veldig bra. Vi startet med ca 7 m mellom oss, og minsket etterhvert avstanden. Belønning var også her det å øke avstanden. Ved et par tilfeller så fikk Kompis og Lotta mulighet til å snuse på hverandre, og det gikk bare bra. Det ble også en bitteliten lek en gang, hvilket gikk fint. Flere lekeinviter fra Lotta, og også noen fra Kompis.

Andre ting:
Det jeg synes var mest vanskelig idag, er når vi går parallell. Lurer også på hvordan jeg kan få Lotta til å skjønne at hun må være litt midre brå :-) Hun inviterte flere ganger til lek, men sku ønske at hun kunne ha nærmet seg den andre hunden litt mer forsiktig - ikke sånn 'Skal vi leke? Tjo-ho-hopper-rett-på' :-) Men hun hadde ikke noen lyder idag (jo, en halvkvelt wrrrrruuøøff-bjeff når Kompis var å hilste på PEK og hun snudde og gikk derifra. Men det var mer en lekelyd, ikke noe skremmebort eller si-ifra lyd) når hun inviterte til lek, og det er jo bra :-)

Det som er gledelig å se, er at jeg merker faktisk allerede en endring i Lottas beteende - også utenom set-upene. Hun er blitt hakket mindre opptatt i andre hunder vi møter, dvs hun står ikke like hardt i båndet lenger, hun velger oftere å se på hunden på avstand i slakt bånd, før hun vender og vi går derifra :-) Føler faktisk at hun allerede har blitt bittelitt mer trygg på seg selv, og det er bra! :-) Nå prøver jeg så godt som det går å unngå å sette henne i situasjoner hvor jeg trur hun kan reagere mellom set-upene, og hvis jeg går tur på Setermoen så går jeg med henne alene, slik at vi har større sjanse å jobbe rett. Merker også forskjell i de ganger som hun faktisk reagerer på andre hunder - før så har det vært store, sterke, rottweilerbjeff langt nedifra magen for å skremme bort den andre hunden. Nå er hun lysere i lyden, er mer mot lek og litt mer 'rullende' bjeffing (hvis noen skjønner hva jeg mener :-)) Så at treningen hjelper er ihvertfall, det er sikkert :-) Er så takknemmelig for alle som sier seg villig til å jobbe sammen med oss :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar