fredag 18. mai 2012

BAT set-up 4

Set-up: 4
Dato: 25.04.2012
Klokkeslett: 19:00-19:45 (inkl paus)
Sted: Bardu, Salgsentralen
Vær: Overskyet, regn
Hjelpehund: Flash, Jack Russel Terrier, 1,5 år (f. 2010)
Kommentar om hjelpehund: Lotta har sett Flash på trening/tur tidligere, men de har aldri hilst. Flash er veldig ivrig selv, og har endel piping. Ikke noe negativt i forhold til andre hunder.

Tanker før sesjonen:
- Lotta har ikke fått noen tur dagen før. Går en halvtimmes tur med henne løs på Steiland før vi begynner.
- Hun har fått mat før treningen.
- Er veldig aktiv inne, leker med Fanny og Kalle.

Plan for dagen:
1) Vi skal jobbe etter 'blomster-prinsippet'. Flash står i ro i midten, mens jeg og Lotta jobber rundt omkring han - går i buer mot, venter på signal og går ifra.

Refleksjoner etter treningen:
Da Flash var litt mer oppspilt en planlagt så fann jeg fort ut at vi måtte replanlegge :-) Så ble ikke noe 'blomster', uten vi jobbet istedet mot hverandre slik at også Flash fikk være i bevegelse. Etter pausen så jobbet vi litt med passering og parallellgåing.

Lotta var veldig flink. Hun har ikke noe av denne usikkerheten i seg lenger, men vil veldig gjerne leke :-) Når vi jobber mot/ifra så jobber hun veldig flott. Passering og paralellgåingen går også veldig bra. Hun inviterer flere ganger til lek og Flash inviterer tilbake :-) De får hilse noen sekunder og det går veldig fint.

Flash har nok like mye, kanskje mer, nytte av treningen. Han begynner i et ganske høyt stress - mye piping og draging, men går relativt fort ned. Etter pausen så er han rene drømmehunden. Går flott både i passering og parallelt, svarer på inviter men utover det så ignorer han Lotta helt fint :-) Gro er veldig fornøyd etter økten og det er jo hyggelig at også hjelpehunden får nyte godt av treningen :-)

Andre ting:
Merker store endringer i Lottas beteende. Hun er mye roligere, og mye mye mer avslappet i møte med hjelpehund. Føler i grunn at vi har nått dit vi ønsker nå ihht treningen, men er litt usikker på hvor jeg skal ta det videre. Trur kanskje at jeg kommer til å jobbe mer på dette med at hun faktisk skal ignorere den andre hunden. Kunne også gjerne ønske å få lært henne at hun ikke trenger å være så brå når hun inviterer til lek :-) Den stakkars andre hunden blir jo ihjelslått hvis den sku være så uheldig å svare på inviten.. :-) Får se hvis jeg klarer å gjøre noe med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar