fredag 18. mai 2012

BAT set-up 6

Set-up: 6
Dato: 16.05.2012
Klokkeslett: 19:00-21:30 (inkl paus)
Sted: Bardufoss/Andselv. Parkeringsplassen til nye Rema 1000 + Scandia.
Vær: Overskyet
Hjelpehund: Bella, Spansk vannhund, 1-2 år (?)
Kommentar om hjelpehund: Bella er veldig skeptisk til andre hunder (og folk), men reagerer kun med å trekke seg unna. Lotta har sett Bella en gang på treningstur tidligere - den gang da var Lotta den hoppende, bjeffende sprettkaninen som hun ikke lenger er..

Tanker før sesjonen:
- Lotta har ikke fått noen tur på dagen. Har heller ikke vært veldig mye aktivitet i helgen siden vi har hatt foredrag så hun har nok litt lagret energi..
- Hun har fått frokost men ikke middag.

Plan for dagen:
Siden Bella er skeptisk mot andre hunder selv, så kommer Lotta være den som står i ro mens Bella jobber mot henne.

Refleksjoner etter treningen:
Veldig fornøyd med treningen. Igjen viser Lotta at hun virkelig har forbedret seg, og hun er rolig og avslappet hele tiden. Kun en gang hun bjeffer et bjeff mot Bella, men da hadde hun stått å 'hengt' i selen en stund først (ivrig til å komme frem :-)) så burde ha avbrutt henne før :-)

Vi begynner treningen på parkeringsplassen til nye Rema 1000, men siden det blir for mye forstyrrelser for Bella, så avbryter vi ganske raskt og flytter oss bort til Scania istedet (eller hva det noe heter.. :-)). Her fungerer det mye bedre for Bella (Lotta er totalt uberørt i begge miljøene), og hun får jobbet seg ganske nært. Det er fortsatt en 7-8 meter mellom Lotta og Bella når vi mener at de er nære nok (dette er den avstand som Bella synes er ok på). Etter pausen så jobber vi parallellt, og her ser vi at Bella noen ganger øker avstandet hvis Lotta kommer for nært, mens hun også av og til selv minsker avstandet - spesielt hvis Lotta går litt forran. Avslutter treningen med å gå en runde rundt hele parkeringsplassen med Lotta først og Bella etter hvilket går veldig bra. Bella er nyskjerrig på Lotta, om enn hun fortsatt helst vil ha litt avstand mellom de.. :-) Bra økt som avsluttes med to avslappede jenter :-) Vi skal kjøre noen fler sesjoner sammen med Bella etterhvert så da får vi kanskje også etterhvert øvet på å hilse pent.. :-)

Andre ting:
Lotta oppfører seg veldig bra, og fungerer flott som hjelpehund :-) Med litt mer trening på dette med hilsing og hvordan man leker pent uten å hoppe eller slå ihjel den andre hunden, så kommer hun til å bli helt ypperlig. Veldig fornøyd med lilleskramlet mitt! :-) Siden hun har hatt en sånn utrulig flott utvikling og oppfører seg veldig bra, så kommer til å bruke henne som hjelpehund til andre hunder som vi skal jobbe med BAT på fremover. Vi trenger fortsatt videre trening uten set-ups, men føler virkelig at hun har hatt en super fremgang på de få treningsrundene vi har hatt. Kjempefornøyd med BAT og føler virkelig at det er en flott metode til å lære hundene å ta andre valg, samt dette med å endre hele følelsen i situasjonen. Superfornøyd! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar