torsdag 15. juli 2010

Target, sitt og ligg

Idag har jeg kjørt en liten økt inne på kjøkkenet med lille Lotta. Vi kjørte 4 ting; potetarget, snutetarget, frivillig sitt og frivillig ligg.

Potetarget: Her brukte jeg kasterollunderlegg som musematta. Første gang så både snuset, beit og trødde hun på den, men hun kom seg fort til å bare trø veldig bevist - med begge poter :-) Stod ca 1 m unna, og belønnet med å kaste godbit bak meg slik at hun hele tiden måtte røre seg både til musematta og for å få belønningen. Veldig fornøyd med økten - følte virkelig at hun var klar over hva som gav klikket da hun var veldig målbevisst! :-)

Snutetarget: Her brukte jeg en blyantpenn. Først rett opp og ned - det går bra og blir lite biting. Så rett ut (ca 1 dm penn), men da beit hun bare. Krympet pennen til ca 1-2 cm, og da lyktes hun med å kun trykke med snuten istedet for å bite. Kjørte 5 vellykkede med kun trykke snuten, før vi avsluttet.

Frivillig sitt: Vi har jo enda ikke begynt med sitt eller ligg, men tenkte at dette kunne være en fin aktivitet inne på kjøkkengulvet. De første sittene satt veldig langt inne, men etterhvert så begynte hun å skjønne hva hun faktisk måtte gjøre.. Man formligen såg hvordan hun lurte å tenkte å funderte hardt på hvorfor klikket egentlig kom.. Men etter litt så såg hun ut til å ha knekket koden, og sittene kom raskere å raskere. Belønner kun for selve nedsitten, så serverte hele tiden godbiten ut ur posisjon, da det er rask nedsitt jeg er ute etter. Bli sittende kan vi ta litt senere.. :-)

Frivillig ligg: Dette har vi heller ikke jobbet med noe tidligere, men den kom faktisk kjappere enn den første sitten. Hun prøvde selvfølgelig å sette seg først, før hun så la seg ned. Så foreløpig så har vi kun fått belønnet ligg fra sitt, men jeg er fornøyd med de og jeg :-) Var ikke så veldig nøye på hvis det var rett ligg eller ikke (dvs hvis hun var på skinken, eller hvis hun lå rett ned), men passet på å belønne de som var rette ekstra mye, og på slutten så var alle riktige. Kjørte 10 stk ligg før vi gav oss. Da var lilletøtta sliten ja... :-) Fortsatt villig til å jobbe, men hun hadde brukt bra mye tenking og det vistes godt.. Tungt å gjøre nye ting som man aldri har gjort før, spesielt når man ikke får noe som helst hjelp med noe uten må klure ut alt selv! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar